30.11.2016 – 25.1.2017 (ei 28.12)
Pienryhmän tapaamiset keskiviikkoisin (8x), klo 16-18
240€ (30€/2h), sisältää alkuhaastattelun

—————————

Hengitys on kuin silta, joka yhdistää kehon ja mielen,
tietoisen ja tiedostamattoman, itsen ja toisen.

Psykofyysinen hengitysterapian perustana on tieto hengityksen merkityksestä fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin kannalta.

—————————-

Kurssilla opetellaan lempeästi tuntemaan ja hyväksymään omaa tapaa hengittää ja olla. Tasapainoisen hengityksen oppiminen lähtee uteliaisuudesta ja ihmettelystä oman ruumiin tapahtumia kohtaan. Mielikuvien ja erilaisten harjoitusten kautta houkutellaan hengitystä tasapainoisemmaksi. Tasapainoisella hengityksellä on laajoja vaikutuksia ihmisen terveyteen.

Jokaisen hengitys joutuu joskus epätasapainoon kiireen, vaatimusten, stressin, ahdistuksen, pelkojen, kipujen tai muiden hankalien olojen tai tunteiden vuoksi.

Keho reagoi erilaisin oirein, mm. huimaus, näön hämärtyminen, kylmäntunne, pistely, lihasvapina ja kouristukset, sydämen tykytys ja pistävä kipu, palan tunne kurkussa, pahoinvointi, ylävatsakivut, väsymys, unihäiriöt ja psyykkiset oireet: jännittyneisyys, tuskaisuus ja paniikin tunne.

Hengitysterapian avulla edistetään tasapainoisen hengityksen oppimista ja vaikutetaan laajasti ihmisen terveyteen. Kyse ei ole pelkästä hengitystekniikasta, vaan pikemminkin olemisen, havaitsemisen ja elämisen tavasta, jonka myötä tasapainoinen hengitys mahdollistuu ja oireet helpottuvat.

Kurssin menetelmät pohjaavat liikuntaterapeutti Maila Sepän ja TYKS:n erikoispsykologi Päivi Lehtisen vuosikymmenien yhteistyöhön ja kliiniseen kokemukseen.

—————————

Ilmoittautuminen ja tiedustelut:

Marja Laitinen, fysioterapeutti / psykofyysinen fysioterapia

marja@kehonkertomaa.fi / 050 4048175